Je nám líto, tato nabídka již není aktuální. Podívejte se na další nabídky v okolí či nás přímo kontaktujte.

Prodej zemědělské usedlosti 9061 m2, Bakov nad Jizerou Studénka

Prodej zemědělské usedlosti 9061 m2, Bakov nad Jizerou Studénka

Užitná plocha: - Pokojů: - Číslo zakázky: -
Název: -
-
Adresa: -
Datum aktualizace: -
Druh objektu: -
Stav objektu: -
Zástavba: -
Typ objektu: -
Typ domu: -
Umístění: -

Ojedinělá zámecká usedlost na dosah Mladé Boleslavi s historickými budovami, obytnou a hospodářskou částí, rybníkem, plochou pro parkur a s pozemky o rozloze 55 000 m², ze kterých se naskýtá dech beroucí výhled do volné krajiny, zejména na vrcholky Krkonoš, poskytuje unikátní příležitost pro nadšené milovníky historických objektů k privátnímu využití nebo pro zkušené investory s možností přebudování areálu pro komerční účely.

Nejstarší dochovaná zmínka o existenci Studénky pochází z roku 1297. Nachází se zde dvoukřídlý renezanční zámek na místě původní tvrze. Od 17. století se na celých 300 let stalo panství a usedlost Studénka majetkem Albrechta z Valdštejna. Zámek a tvrz Studénka tak patří k velmi významným dokladům šlechtického sídla a zemědělského podnikání v období raného novověku.

Dnes je celý areál využívaný k privátnímu bydlení, které nabízí svůj komfort v obytné části areálu, která prošla celkovou přestavbou a pečlivou rekonstrukcí.
Obytná část nabízí privátní saunu a posilovnu.
Na obytnou část navazuje hospodářská část se stájemi pro koně. Součástí rozsáhlého uzavřeného pozemku se vzrostlou bohatou zelení je také udržovaný okrasný rybník o rozloze 1 800 m². Celé jedno křídlo zmíněného zámku je podsklepeno.

Současný vlastník proměnil areál a několik historických budov v soukromý ranč. Historické budovy byly staticky zajištěny a z dotací v režii NPÚ byly zastřešeny. Zároveň proběhl záchranný archeologický průzkum, při němž byly objeveny zbytky románského kostela s kryptou.

Přijďte se přesvědčit jak lze dokonale skloubit objekty sálající stovkami let starými příběhy s výdobytky a komfortem dnešní doby!

Umístění objektu

Kontaktní formulář

*

*

*

*

*

Potvrzuji, že v souvislosti s projevením zájmu o služby Swiss Life Select Reality s.r.o. jsem se seznámil/a s Informačním memorandem pro potenciálního klienta a klienta.

Podobné nabídky